Масло зеленого кава – застосування

Масло зеленого кава по своїй дії вважається більш ефективним, ніж олія з обсмажених зерен, тому його застосування досить популярно в медицині і косметології. справа в тому, що в несмажених кавових зернах міститься більше кофеїну, корисних фруктових кислот і вуглеводів, які сприяють синтезу еластину, що забезпечує відмінне зволоження, захист від розтяжок і підвищення тургору шкірного покриву.

Масло зеленого кава   застосування

Масло зеленого кави

Масло зелених кавових зерен являє собою в’язку рідину зелено-коричневого або коричневого кольору з досить терпким ароматом. Масло виходить внаслідок холодного пресування зелених бобів. За своїми властивостями олія істотно відрізняється від олії з звичайного чорного кава: його більш жирна текстура і аромат набагато сильніше, тоді як масло з несмажених зелених кавових зерен характеризується легкою текстурою, за рахунок чого легко вбирається у верхній шар шкіри, при цьому не забиваючи пори.

Масло зелених кавових зерен володіє такими властивостями:

  • підвищення росту волосся, відновлення блиску і зміцнення;
  • попередження появи зморшок;
  • підвищення захисних функцій шкіри та її зволоження;
  • збільшення мікроциркуляції;
  • усунення рубців і розтяжок шляхом перешкоджання ослаблення тканин;
  • боротьба з целюлітом;
  • підвищення еластичності шкіри;
  • загоєння опіків.

Застосування масла

Масло зеленого кави використовують в якості самостійного засоби для зволоження шкіри не тільки на обличчі, але також на животі, в області талії на стегнах. При бажанні олію можна додавати в антицелюлітний крем, або самостійно готувати суміші з різноманітними ефірними маслами в пропорції 1:1.

Крім того, масло, приготоване з зелених кавових зерен є прекрасним засобом, що захищає від УФ-променів, тому в поєднанні з ефірними маслами меліси, лаванди, іланг-ілангу можуть застосовуватися в якості відмінного сонцезахисного засобу.

Чистим маслом або в поєднанні з іншими жирними оліями змащують нігті, шкіру і роблять масаж нігтьового ложе два рази в день.

Термін зберігання олії становить два роки, у темному місці при кімнатній температурі (яскраве світло негативно відбивається не тільки на структурі олії, але і на його властивості). У холодильнику такий продукт, швидше за все, загусне, оскільки в ньому високий відсоток вмісту воску.

 

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями: